Leer uit de praktijk

Leer van organisaties die reeds aan de slag zijn gegaan met HNTW!  Ontdek in deze cases wat HNTW voor diverse organisaties betekent, hoe ze het implementatietraject hebben aangepakt en wat hun belangrijkste lessons learned zijn. Bovendien werden telkens één of meerdere leidinggevenden geinterviewd over hun ervaringen, visie en aanpak. Laat u inspireren!  Kent u zelf nog een interessant voorbeeld? Laat het ons weten!

Je kan zoeken naar een specifieke best practice case door te selecteren via één of meerdere filters:

You must have Javascript enabled to use this form.
 • Internationaal
  2500-4999 werknemers
  Verzekeringen
  België

  Eind 2012 begon AG Insurance met de implementatie van Flexiwork, een programma dat shared workplace en telewerken omvat.

 • Nationaal
  Energie netbeheer
  Nederland

  Sinds 2011 zet Enexis ook intern in op beter en efficiënter (samen)werken via HNW, bij Enexis “X-werken” gedoopt. De X wordt als beeldmerk vaak gebruikt en staat voor verbinding.

 • Nationaal
  > 5000 werknemers
  Geestelijke Gezondheidszorg
  Nederland

  De Parnassia Groep (PG) is een organisatie in de geestelijke gezondheidszorg in Nederland, bestaande uit acht zorgbedrijven met in totaal meer dan 8000 medewerkers. Een aantal jaren geleden startte de PG met het doorvoeren van Het Nieuwe Werken, onder de noemer ‘Ons Nieuwe Werken’.

 • Internationaal
  > 5000 werknemers
  Financiële sector
  Nederland

  In 2006, werd HNW bij Rabobank geïntroduceerd onder de naam ‘Rabo Unplugged’. Rabo Unplugged is een intern programma voor de gehele organisatie van Rabobank Nederland. Het is een integrale werkstijl van Rabobank die de klantfocus van de organisatie verbindt met het ondernemerschap van de medewerkers. Unplugged staat voor loslaten van overbodige regels en nutteloze routines en voor het geven van vertrouwen en nemen van verantwoordelijkheid.

 • Internationaal
  > 5000 werknemers
  Automobiel Industrie
  België

  Volvo Car Gent kadert HNW binnen het ruime thema ‘duurzame inzetbaarheid’.

 • Internationaal
  > 5000 werknemers
  Nutsvoorzieningen
  België
  Eneco Logo

  Een nieuw pand en de groei van het bedrijf waren de eigenlijke aanleiding naar het nieuwe werken.
  In 2012 kenden Eneco België een felle groei, van net geen 50 werknemers tot iets meer dan 200 werknemers in België.

 • Internationaal
  > 5000 werknemers
  Financiële sector
  België

  Het Nieuwe Werken vond bij KBC ingang onder de naam PLATO, wat staat voor PLAats en TijdOnafhankelijk werken. Inmiddels is Het Nieuwe Werken bij KBC geëvolueerd naar ‘duurzaam werken’ en omvat het veel meer dan PLATO.

 • Internationaal
  1000-2499 werknemers
  Telecommunicatie
  België

  Onder de naam ‘Campus 2.1’ heeft Swift een volledig veranderingstraject naar Het Nieuwe (Team)Werken doorgevoerd.

 • Nationaal
  1000-2499 werknemers
  Overheid
  België

  De sociale dienst kiest ervoor om in navolging van hun nieuwe visie het HNW in te voeren omdat de organisatie, gekend als een vrij bureaucratisch instituut, voor heel wat uitdagingen staat.

 • Internationaal
  200-499 werknemers
  IT
  België

  Het nieuwe werken zit bij Microsoft in hun DNA. Er is geen moment waarop de beslissing is gevallen om het nieuwe werken te implementeren. Als er een moment is geweest, wordt er verwezen naar een memo van Bill Gates in 1995, die het volgende zegt: ‘Als Microsoft hebben we ons best gedaan om technologie aan te bieden en gezien de evolutie in de markt, moeten we ons nu richten op hoe de technologie wordt gebruikt’.

Pagina's