Resultaatgericht werken

Resultaatgericht werken

0
Nog geen stemmen
Resultaatgericht werken
Artikel
Gratis
Beschrijving 

Resultaatgericht werken is een stijl van werken, waarbij de aandacht wordt gericht op het vergroten van het probleemoplossend vermogen van medewerkers. Hierdoor beleven zij in toenemende mate hun eigen toegevoegde waarde en zijn zij in staat om hun functie zelfstandig uit te voeren. De kern van resultaatgericht werken is de individuele afsprakencyclus.

Door structureel afspraken met medewerkers te maken en bewust te sturen op de realisatie van individuele afspraken, ontstaat een duurzame en meetbare ontwikkeling in de resultaten van de organisatie en in de ontwikkeling van individuele medewerkers. Met resultaatgericht werken heeft de organisatie een instrument in handen om haar doelstellingen te bereiken.

Aanpak 

De individuele afsprakencyclus  is de kern van resultaatgericht werken. In deze jaarlijkse cyclus maken leidinggevende en medewerker afspraken over verbeteringen in de resultaten van de functie. De resultaten van deze afspraken hebben betekenis voor zowel de organisatie als voor de medewerker. Zo worden met resultaatafspraken zowel betere resultaten voor de organisatie en haar klanten gerealiseerd als de individuele ontwikkeling van de medewerker gestimuleerd.

Resultaatgericht werken wordt gestructureerd in een jaarlijkse cyclus bestaande uit vier stappen (plannen, afspraken, uitvoering en waardering) en drie gesprekken (het planningsgesprek, het voortgangsgesprek en het waarderingsgesprek). De gesprekken worden op basis van gelijkwaardigheid gevoerd, waarbij de leidinggevende en medewerker ruimte hebben voor eigen inbreng en eigen meningen.

Beschikbaarheid 

Meer info over resultaatgericht werken en de aanpak van de individuele afsprakencyclus kan je hier vinden.