Persoonlijkheidstest DISC

Persoonlijkheidstest DISC

0
Nog geen stemmen
Sociale cohesie
Vragenlijst
Gratis
Beschrijving 

Door uw eigen persoonlijkheid te leren kennen bent u effectiever in uw werk en in de relaties met anderen. U kunt gedrag van anderen beter inschatten en begrijpen. Daar kunt u vervolgens weer op anticiperen. Door elkaars persoonlijkheid te leren kennen is het team effectiever. Iedereen heeft sterke kanten, maar ook begrenzingen. Door die te kennen is het makkelijker elkaar te begrijpen en de effectiviteit van het team te verhogen. En dit geldt zeker voor een context van HNTW.

DISC is een wetenschappelijk onderbouwde persoonlijkheidstest. DISC staat voor de vier gedragsstijlen van mensen:

  • Dominant
  • Invloed
  • Stabiel
  • Consciëntieus

Deze gedragsstijlen vormen de basis van zogenaamde persoonlijkheidsprofielen. Deze profielen leren je meer over jezelf, ook in relatie tot anderen.

Aanpak 

De DISC vragenlijst hieronder bestaat uit 25 blokjes van telkens vier stellingen. Invullen duurt vier tot vijf minuten. Per blokje van vier stellingen moet je één stelling die het meest bij jou past en één die het minst bij jou past kiezen.  Soms is het moeilijk om te kiezen. Maak dan toch je keuze zoals jij vindt dat het beste bij je past. Er zijn geen goede of foute antwoorden in deze DISC test en voor alle blokjes moet je de keuzes maken.

Er wordt gebruik gemaakt van individuele rapportage. In het rapport van deze DISC test vind je een grafiek die jouw DISC profiel weergeeft plus een kernachtige typering van je persoonlijkheid. Ook vind je er uitgebreide uitleg over alle DISC factoren.

Beschikbaarheid 

Bekijk hier de vragenlijst online.