Meting arbeidsklimaat

Meting arbeidsklimaat

4
(1 stem)
Sociale cohesie
Vragenlijst
Gratis
Beschrijving 

Deze vragenlijst, ook wel de Gallup vragenlijst genoemd,  is een meting van het arbeidsklimaat door middel van slechts 12 relevante vragen. De Gallup Organization heeft de voorbije 25 jaar ruim een miljoen werknemers ondervraagd. Zij gingen op zoek naar een gering aantal vragen waarmee een goed arbeidsklimaat kan worden gemeten.

Uit hun statistisch onderzoek blijkt nu dat als de medewerkers hoog scoren op deze 12 vragen de productiviteit hoger is, de winsten groter zijn, er minder personeelsverloop is en er grotere tevredenheid is van de klanten.

Aanpak 

Deze vragenlijst wordt ingevuld door al uw teamleden. De bedoeling is om per vraag de tevredenheid aan te duiden evenals voorbeelden te geven waardoor het oordeel kan begrepen worden.

Hierna bespreekt u samen met uw teamleden de scores. De teamleden kunnen hun scores vergelijken met het gemiddelde van het team.  Uit deze bespreking kunnen concrete afspraken in het team groeien waardoor de tevredenheid van de teamleden kan stijgen.

Kortom, als uw team in staat is om op onderstaande vragen hoog te scoren, als er een sprake is van een sterke tevredenheid van het arbeidsklimaat dan zal uw team vooral getalenteerde mensen aantrekken, focussen en vasthouden. Bovendien zal uw team productief en winstgevend zijn en de klanten zullen tevreden zijn.

Beschikbaarheid 

Download hier een blanco voorbeeld van een meting arbeidsklimaat.