De WerkplekWijzer

De WerkplekWijzer

5
(1 stem)
Draagvlak creëren voor visie
Handleiding/stappenplan
Betalend
Beschrijving 

Wat is er nodig om een werkomgeving te realiseren die mens en organisatie in staat stelt om prettig, effectief en efficiënt te werken? De WerkplekWijzer dient als praktische gids en inspiratiebron voor iedereen die op de een of andere manier betrokken is bij het denken over en ontwikkelen van nieuwe werkomgevingen.

De werkplekwijzer biedt een volledige uitleg van het werkomgevingsconcept in woord en beeld en geeft aan waar in het gebouw je welke werkzaamheden het beste kunt uitvoeren. Dit wordt gedaan door te werken met inspirerende afbeeldingen en steeds terugkerende pictogrammen van de diverse werkplekken (aanlandwerkplek, overlegplekken, etc.).

Daarnaast is er aandacht voor de ‘software’ die komt kijken bij het ontwikkelen en vormgeven van een nieuwe werkomgeving: de processtappen, de cruciale keuzes, het plaatsen van plekken t.o.v. elkaar, veelvoorkomende klachten in meer open werkomgevingen en tips om deze te vermijden.

Het boek draagt daarmee bij aan betere besluitvorming, aan een goede dialoog tussen gebruiker en consultant/ontwerper en aan groter draagvlak voor nieuwe huisvesting. Daarnaast beoogt het boek om de aandacht van architecten,  vastgoedspecialisten en andere huisvestingsprofessionals voor de ‘menskant’ van huisvesting van organisaties  te vergroten.

Aanpak 

Afhankelijk van de organisatie, cultuur en omgeving kan de vormgeving van de werkplek verschillen. Elke werkplek vraagt maatwerk.

 

Beschikbaarheid 

Bestellen: Stuur een mailtje met vermelding van het afleveradres naar bestellen@cfpb.nl

De kostprijs is 25 euro.