Cognitive Style Indicator (COSI)

Cognitive Style Indicator (COSI)

5
(1 stem)
Sociale cohesie
Vragenlijst
Betalend
Beschrijving 

Aan de hand van dit instrument (vragenlijst) kunt u uw cognitieve stijl analyseren. Cognitieve stijlen kunnen gedefinieerd worden als consistente en ingebouwde voorkeuren wat betreft het organiseren en verwerken van informatie. Een cognitieve stijl beïnvloedt de manier waarop mensen zich gedragen en heeft een impact op prestaties. Wat de één saai vindt, kan voor de ander net boeiend zijn. Informatie die volgens een bepaalde medewerker nuttig is, is voor een andere collega misschien maar een onbelangrijk detail. Kennis over de verschillende cognitieve stijlen kan het wederzijds begrip in een team verbeteren. De tool biedt inzichten over hoe u uw benadering kan personaliseren om anderen te motiveren.

Inzicht in de eigen persoonlijke cognitieve stijl en die van anderen bevordert:

  • Team skills
  • Een beter begrip van het profiel van collega’s en een betere verstandhouding
  • Het omgaan met diversiteit in teams
  • Coaching skills
Aanpak 

De vragenlijst is een zelfbeoordeling. Er is geen specifiek niveau van expertise nodig om de vragenlijst in te vullen. Iedereen die zicht wil krijgen op zijn/haar eigen cognitieve stijl kan deze vragenlijst gebruiken.

De tool omvat ook een handleiding met praktische adviezen voor leidinggevenden om hun eigen prestaties te verbeteren.

Het instrument is beschikbaar in het Nederlands en Engels.

Beschikbaarheid 

De tool wordt enkel ter beschikking gesteld indien er een coaching/opleidingsdag aan gekoppeld wordt. Voor meer informatie omtrent deze tool kunt u contact opnemen met Inge Degraeve van de Vlerick Business School (inge.degraeve@vlerick.com).