Flexwerken: houd rekening met persoonlijke flex-stijlen

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur om om te gaan met de combinatie van werk en privé. Op basis van wetenschappelijk onderzoek maken  Prof. dr. Ellen Kossek en Prof. dr. Brenda Lautsch in hun boek, “CEO of me”, een onderscheid tussen drie verschillende flexstijlen:

  1. De integrators houden er van om werk en privé te vermengen. Hun werkleven onderbreekt hun privéleven en vice versa. Zij switchen van hun werktelefoontjes naar het doen van persoonlijke boodschappen – ze beheren hun taken van op elk moment vanaf elke locatie.  Er is geen duidelijk onderscheid tussen waar het werk begint en privé ophoudt. Een voorbeeld van deze stijl is iemand die tijdens een lange middagpauze gaat sporten of boodschappen doet, maar dit dan weer compenseert door ’s avonds thuis wat langer door te werken.
     
  2. De separators houden werk en privé liever gescheiden. Ze hebben de neiging om te werken tijdens de ‘kantooruren’ en vanuit een vaste werkplek. Het werk blijft op het werk en thuis blijft thuis. Dit is een meer traditionele manier van werken die uitgedaagd wordt door de hedendaagse werkomgeving en alomtegenwoordige technologieën. Een voorbeeld van deze stijl is iemand die zelden tot nooit werk met zich meeneemt in het weekend of tijdens vakanties. Deze persoon zou ook zelden familiale gelegenheden plannen tijdens de werkuren.
     
  3. De volleyers wisselen van stijl naargelang de omstandigheden. Een voorbeeld van deze stijl is iemand die vaak reist of die projectmatig werk levert.

 

Hoe ga je hiermee om als leidinggevende?

Elke stijl heeft zijn voor-en nadelen. Wat telt is dat de flex-maatregelen die gebruikt worden aansluiten bij de persoonlijke flex-stijl van medewerkers. Het heeft dus geen zin om op zoek te gaan naar een one size fits all of een “beste aanpak” voor alle medewerkers, gezien deze niet bestaat. Luister naar het individueel verhaal van de werknemer en onderhandel samen de best passende aanpak binnen de mogelijkheden van het bedrijf.

In het boek ‘CEO of me’ (p 32-33) kan je een test vinden om je persoonlijke flexstijl en die van je medewerkers te identificeren. Door het begrijpen van je eigen stijl en die van anderen, kun je er ook meer effectief mee omgaan.

 

Lees meer over de flexstijlen:

http://ellenkossek.lir.msu.edu/ceo.php

Vind de combinatie werk-privé die bij je past. Ken je flextype.

Gids om flexstijlen te interpreteren (Engelstalig)

Presentatie Ellen Kossek

 

Andere interessante bronnen over de vervlechting tussen werk en privé:

Randstad arbeidsmarktstudie (2015)  over toenemende vervlechting

Interview met Ludwig Huybrecht over positief omgaan met vervlechting (lees hier ook meer over de KBC case)